U2 och Göteborg

Nu packas det för en weekend i Göteborg.
Vi ska shoppa, gå på Lisseberg, gå på U2 konsert och så självklar äta gott och bara ha en toppen helg.

Så i morgon bitti bär det av och det ska bli hur kul som helst.

Det går frammåt med byggnationerna hos mamma och pappa med. Det kommer att bli så fint när det är klart. Typiskt bara att tiden tog slut nu i vecka så vi inte kunde hjälpa till mer just nu. Men det kommer helger också när vi ska hjälpa till och det ska vi allt.

Nä nu åter till packningen.


Golvslipning

Nu är det golvslipning för fulla muggar. Det dammar och dammar så det blir storstädning efteråt. Sen ja vi har rivit en bro också. Fullt upp har vi alltså här hemma hos Mamma och Pappa.
Ja vi har även varit och hälsat på mammas morbror och kollat på lite bräder. Så jag ska få lov att hämta fyra bräder och göra mig en bordskiva. Ja och underredet kommer från ett gammalt bakbord som jag skall få ta från min moster. Sen ska vi få kolla på gammal dörrar som min morbror ska göra sig av med. Så visst är det fantastiskt med släckt och vänner.

Tråkigt värre är att större delen av vår semester har bestått av regn, regn och åter regn. Men det är semester.

Ja jag har skrapat, kittat och börjat måla ett fönster med på garaget. Sen är det bara fem fönster kvar att göra. Lite jobbigt med dessa fönster är dock att det är 12 rutor på varje fönster. Fast tar man bara ett fönster i taget ska det nog gå.

Nu är det paus för kvällen och mamma har bakat en utomordentligt go blåbärs/rabarbers paj så vi har smarrat på här på kvälls kvisten.  Mums Mums


Dikes grävning

Nu ömmar axlar och armar. Vi har nämligen skalat av krondiket. Så vi har burit lera, jord och sly så nu är man måttligt less. Spottar ska vi sätta upp i dag är planen och en sväng förbi byggmax. Lite små pyssel så här på semestern har vi. Inte allt för roliga saker kanske men det är skönt när det är klart. Ja så slipper vi ju göra det när vi flyttat dit vilket inte är helt fel.

Nu så har vi skottat och jobbat med huset på dagarna sen har det varit surströmmings ätande och palt fest för hela slanten. Ja så är vi bjudna på dop nästa söndag det ska bli så trevligt så. Sen får vi se om det blir marknad i helgen kanske kanske. Nä nu är det bara att pallra sig i väg om det ska bli nåt idag.

plus: Det är fin fint sommar väder


Klänningfint



Är inte denna vacker från Marylise. Det är då typiskt att de inte finns i Sverige.

Kom sommar

Vart tog sommar värmen vägen egentligen. Nog för att nu gör det mig inte så mycket om det regnar denna vecka då jag fortfarande jobbar. Men nästa vecka och tre veckor framöver har jag beställt sol, strålande sol i västerbottens län. Ja så sista helgen i Juli så skall det vara sol i Göteborg hade jag tänkt. Jag vill bara kunna må på min semester. Springa runt i kjol och linne vore inte helt fel alls tycker jag. 

Ja så inte att förglömma så firar faktiskt jag och A 10 hela år imorgon. Helt otroligt vad tiden går, hinner knappt blinka så är man där. Trots att undertiden tycker man att det går så fasla trögt och aldrig händer det nåt och så.

Fullt upp har vi nog det också på semestern. Fast bara med saker som vi vill göra. Vi ska byta dörr på garaget, sätta spottar, hälsa på och hjälpa mina föräldrar med lite renovering ser det ut som, Ja så Göteborg förstås. Så jag tror att det kommer att bli en alldelens fantastisk semester. Sen om det går och vi får tag på biljetter vill jag gå på logdans och se på Rolandz. Det vore bara så fantastiskt kul. Det är så kul med dans. Skulle bara vilja lära mig bugga ordentligt. Det jag lärde mig i 5an är långt borta nu. Så kanske, kanske ska jag kolla om det finns nån lämplig kurs till hösten.

Så måste jag ringa detta fantastiska vägverk under semestern med. Se när de ska fixa guppet. Visst är det fantastiskt så statliga instanser eller stora företag kan skriva av sig allt ansvara bara så där och ingen verkar bry sig. Nä detta ska göras något åt.

Nu till helgen är det fullt ös för oss med. Det är marknad och A jobbar som mest så är det grillning och nån öl på kvällen. Det ska bli så trevligt så. Ska bara hitta en lämplig marinad till kycklingen.  


Wow bad

Spana in detta bad rum. Här har jag nog kanske hittat min bästa inspirations bild.





  
Fotograf: Paul Massey

Så söt liten lampa



Spineless lamp heter dessa och är designade av Frederik Roijé.

Cypern

Vad tror ni en sista minuten till Cypern i sommar?? Det skulle inte sitta helt fel det inte.
Träffa L och bjuda henne på den middag som vi hade lovat. Ja så bara sola, bada och mysa med A.






Så tjusigt..

Så mycket vackert av Jenny Packham.






RSS 2.0